Dirigent

Lieven Deroo is afkomstig uit Aalst, en begon zijn zangcarrière daar als koorknaap in de Schola Cantorum Cantate Domino. Toen hij een licentiaatsdiploma Economie op zak had, ging hij dwarsfluit studeren aan het Brusselse Conservatorium. Zanglessen kreeg hij eerst van Rita Piron;  daarna ging hij zich vervolmaken bij de befaamde bas Guus Hoekman in Nederland en bij pedagoge Lucie Frateur.

Als professioneel zanger kon hij aan de slag bij het koor van de Nationale Opera en sinds 1985 maakt hij deel uit van het BRTN-koor, het huidige Vlaams Radio Koor, waarmee hij jaarlijks een vijftigtal concerten verzorgt.

Als solist zong hij in meer dan 200 concerten in binnen- en buitenland, ook voor radio, televisie en het Festival van Vlaanderen. Zijn repertoire omvat werken uit de Renaissance tot nu. Hij heeft zich gespecialiseerd in missen, cantates, passies en oratoria uit de barokke en klassieke periode.

Als freelancer kan u hem horen bij het Nederlands Kamerkoor, La Petite Bande, Il Fondamento, Anima Aeterna, Collegium Vocale Gent en Akademia(F).

Sinds 1983 doet ook het vermaarde Huelgas Ensemble o.l.v. Paul Van Nevel geregeld een beroep op hem. Met hen zingt hij talrijke concerten in binnen- en buitenland, en hij werkte mee aan 17 van hun CD-opnames. Ook bij ensemble Psallentes, gespecialiseerd in het gregoriaans, en Capella Pratensis (NL), is hij een veelgevraagde gast. Bij dat laatste gezelschap zingt hij oude polyfone meesters vanuit de originele handschriftnotatie.

Als dirigent leidde hij Het Waas Gemengd Koor uit Lokeren en het Middelburgs Kamerkoor (NL). Hij stond samen met Johan Geerts aan de wieg van Polyfoon, en is tot op vandaag onze vaste dirigent.